Politica de returnare

Conditii de garantie si Retur

Prin certificatul de calitate emis de societatea CAMOUR SRL, se atestă că produsele comercializate îndeplinesc parametrii și cerințele de calitate în conformitate cu normele legale în vigoare, fiind marcate cu marca de certificare, marca de garantie proprie (aceasta fiind autorizată de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor - Direcția pentru Metale Prețioase) si marca titlului.

Marcile de control vechi ale statului se regasesc pe o serie de obiecte si bijuterii vechi vandute prin magazinul nostru on-line.

Termenul legal de garanție, in care intervine raspunderea vanzatorului pentru lipsa de conformitate a produsului nou este de 2 ani, pentru orice lipsă de conformitate existentă la data vânzării.

Termenul legal de garanție, in care intervine raspunderea vanzatorului pentru lipsa de conformitate a produsului vechi, folosit, este de 1 an, pentru orice lipsă de conformitate existentă si neprezentata consumatorului la data vânzării.

Consumatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de doua luni de la data la care a constatat-o.

Autenticitatea și caracteristicile materialului prețios - aur 14K (585‰) / aur 18K (750‰) - cât și a pietrelor prețioase încrustate în montura bijuteriilor sunt garantate pe viață.

Insa, cu exceptia remedierilor necesare pentru deficientele produsului cauzate de lipsa acestuia de conformitate sau de defectele acestuia de material sau de fabricatie, orice garantie legala nu acopera deficientele ori daunele directe sau indirecte produse ca urmare a folosintei sau a lipsei de folosinta a produsului, generate prin actiuni sau inactiuni precum:

  • transport, manipulare, depozitare, purtare, pastrare, folosire, intretinere etc. (prin diverse actiuni sau inactiuni se pot produce daune produsului, pentru care nu vom raspunde. Aceste actiuni sau inactiuni pot fi: lovire, zgariere, curatare improprie, miscari sportive, profesionale sau casnice etc.);
  • interventii efectuate asupra produsului fara autorizarea producatorului sau a furnizorului produsului;
  • nerespectarea instructiunilor comunicate prin orice mijloace de catre profesionist;
  • supunerea produsului la variatii bruste de temperatura si/sau umiditate;
  • aducerea produsului in contact cu medii distructive;

Prin astfel de actiuni/inactiuni se pot produce daune ori deficiente la suprafata produsului sau in structura profunda a acestuia, unde pot aparea pori, fisuri, zgarieturi, corodari, decolorari, deformari, ruperi, desprinderi etc.


Pentru a se putea bucura de folosinta indelungata a produsului si pentru a fi indreptatit sa beneficieze de orice garantie legala, Consumatorul trebuie sa evite astfel de actiuni/inactiuni si sa respecte instructiunile comunicate prin orice mijloace de catre Profesionist.

Produsele pot fi schimbate în termen de 30 de zile de la data achiziţiei, doar însoțite de dovada achitarii produsului și doar în cazul în care acestea nu au fost purtate şi nu prezintă semne de uzură datorate manevrării defectuoase. Drepturile consumatorului sunt conforme cu art. 16 din legea 449/2003.

Pentru bijuteriile încrustate cu pietre, în cazul desprinderii / căderii acestora în perioada de garanție, vânzătorul le va înlocui gratuit, numai în situațiile în care acest lucru nu este imputabil cumpărătorului. Garanția nu include deteriorările provocate bijuteriei din cauza nerespectării indicațiilor menționate în cadrul certificatului, a accidentelor, a neglijenței, a utilizării necorespunzătoare a acesteia sau a altor factori care nu au legătură cu defectele de material sau de manoperă.

  • Reparațiile pentru produsele aflate în termen de garanție vor fi efectuate gratuit, dacă se confirmă faptul că un defect de manoperă a reprezentat cauza unei asemenea deteriorăriPrin garantia oferită se asigură drepturile consumatorului, conform Legii nr.449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, și conform OG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor.

Politica de returnare a produselor


În cazul în care bijuteria nu corespunde din punct de vedere calitativ, o puteți returna în termen de 30 zile calendaristice.

Produsele pot fi schimbate în termen de 30 de zile calendaristice de la data achiziției, doar însoțite de dovada achitarii și doar în cazul în care acestea prezintă defecte de manoperă, nu au fost purtate și nu prezintă semne de uzură datorate manevrării defectuoase.