Termeni si conditii

Termeni si conditii de utilizare a site-ului

 1. Despre Noi


Serviciul http://www.camour.ro/ este oferit de Camour SRL  cu sediul in Horezu, inmatriculata in Registrul comertului sub nr.J38/836/2018, avand cod unic de inregistrare RO40017702, denumita in cele ce urmeaza Societatea.

Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:

Prin posta la adresa de corespondenta.

Prin e-mail la urmatoarele adrese:
camourcam@gmail.com  - pentru intrebari referitoare la procedura de plasare acomenzilor, metode de plata, metode de livrare, cereri money back, etc.;
camourcam@gmail.com  - pentru initiere colaborari si parteneriate.
Prin telefon la numarul: 0040 722448339


II. Despre
www.camour.ro
Camour este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site-ul web sau prin telefon.

III. Proprietatea Intelectuala
Continutul si designul www.camour.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin e-mail sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat in mod expres - (referinte la dreptul de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele Societatii fara adetine o permisiune expresa, scrisa si prealabila din partea Societatii.


Nu puteti folosi cadre (“frames” in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (“framing techniques” in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusive imagini, texte, interfete, formulare) ale Societatii fara a detine o permisiune expresa, scrisa si prealabila, din partea Societatii.


Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a www.camour.ro, atat timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciile oferite de Societate intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei, alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune expresa, scrisa, si prealabila din partea Societatii.

IV. Inregistrarea ca utilizator
Site-ul www.camour.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site).

 

Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.camour.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site).

 

Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a www.camour.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.


Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.camour.ro.


Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.


www.camour.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati online cu cardul sau prin orice alta metoda de plata acceptata de www.camour.ro. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele www.camour.ro, numai cu ajutorul unui parinte sau tutore.


www.camour.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie.  

V. Datele Personale
Prin inregistrarea ca utilizator al www.camour.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de e-mail, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.camour.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele www.camour.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs.

 

Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de www.camour.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs.

VI. Procedura de cumparare
Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe www.camour.ro, este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:
- identificarea si alegerea produselor;
- inregistrarea dvs. ca utilizator al www.camour.ro;
- efectuarea platii produselor. Plata se efectueaza online sau prin transfer bancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la Capitolul VII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus si pretul livrarii;
- livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificate, daca este cazul.


Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe www.camour.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile.

VII. Cum cumpar

VII.1. Preturile
Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe www.camour.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA(taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada.

VII.2. Metode de plata
Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: transfer bancar/ordin de plata sau numerar/cash la livrare,prin ramburs in cont colector.

 

Daca ati ales ca metoda de plata transferul bancar/ordin de plata, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda plasata si va ofera informatiile relevante pentru comanda si plata. Aceste informatii le veti primi si prin e-mail, sub forma unei facturi.

 

Daca ati ales sa platiti numerar la livrare, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda dvs., sub forma unei facturi, urmand sa efectuati plata produsului catre persoana care efectueaza livrarea.

Taxele de livrare sunt cele practicate de prestatorii se servicii de curierat , putand alege modalitatea de livrare si/sau asigurare, cu acordul nostru, stabilind de comun acord  modalitatea in care se va efectua livrarea si  impachetarea.

 

 

Cum cumpar si platesc produse de pe site-ul www.camour.ro prin transfer bancar/ordin de plata?


Puteti cumpara produse prin www.camour.ro, urmand 3 pasi:

 1. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati
 2. Apasati pe link-ul "Comanda/Plaseaza comanda".
  c. Introduceti/confirmati datele dvs. personale;

Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs.

Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are o importanta deosebita deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, Societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs.

Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin debifarea optiunii. Adresa pentru livrare este aceeasi cu adresa de facturare de la sfarsitul formularului. Alegeti metoda dorita de plata si confirmati datele alegand "Pasul urmator". Daca adresa de livrare sau adresa de facturare, sau ambele adrese nu sunt aceleasi cu adresele pe care le aveti inregistrate in contul de utilizator de pe Site, inainte de a trece la urmatorul pas din procesul de plasare a comenzii, introduceti adresele de facturare si/sau de livrare valabile pentru comanda respectiva.

Daca ati ales metoda de plata “Transfer bancar/ordin de plata”, veti primi prin e-mail o factura cu toate datele privitoare la comanda dvs., urmatorul pas fiind efectuarea platii in cel mai scurt termen. In procesul efectuarii platii prin transfer bancar/ordin de plata, trebuie sa mentionati la sectiunea “Detalii de plata” a ordinului de plata, numarul facturii primite prin email, care reprezinta confirmarea comenzii plasate. Dupa efectuarea platii prin transferbancar/ordin de plata, va rugam sa ne trimiteti o confirmare de plata la adresacamourcam@gmail.com , in maximum 24 de ore.

VIII. Garantia oferita consumatorului

 1. Garantia oferita consumatorului pentru produsele noi

Prin certificatul de garanție emis de Camour SRL se atesta ca produsele indeplinesc parametrii și cerintele de calitate in conformitate cu normele legale in vigoare.

Termenul de garantie pentru bijuterii noi este de 2 ani pentru orice lipsa de conformitate existenta la data vanzării.

Autenticitatea si caracteristicile materialului pretios cat si a pietrelor pretioase incrustate in montura bijuteriilor sunt garantate pe o perioada nedeterminata.

Produsele pot fi schimbate in termen de 30 de zile de la data achizitiei, doar insotite de dovada achitarii produselor si doar in cazul in care acestea nu au fost purtate si nu prezinta semne de uzura datorate manevrarii defectuoase.

Drepturile consumatorului sunt conforme cu art. 16 alin. (1) din legea 449/2003, potrivit caruia “răspunderea vânzătorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.”

Prin certificatul de calitate va asiguram ca bijuteriile sunt marcate in conformitate cu marca de garantie proprie si marca de titlu, aceasta fiind autorizată de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Acest certificat atesta faptul ca bijuteria este realizata din metale/pietre pretioase.

 1. Garantia oferita consumatorului pentru produsele vechi, folosite

In cazul produselor vechi, folosite, garantia oferita consumatorului este de 1 an de la data livrarii produsului si doar pentru neconformitatile neprezentate in oferta adusa la cunostinta cumparatorului

Pentru orice detalii legate de garantie va rugam sa ne contactati, potrivit datelor de contact de mai sus.

 1. Descrierea si returnarea produselor
  Daca un produs oferit de www.camour.ro este diferit fata de descrierea acestuia de pe Site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor Site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

  Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului, in conformitate cu dispozitiile Ordonantei nr.130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

  In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept, aveti urmatoarele obligatii:
  - de a returna produsul cumparat, in ambalajul original, nedeteriorat, pe cheltuiala dvs.;
  - de a returna produsul cumparat, nedeteriorat, in starea in care v-a fost livrat.
 2. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut (in cazul in care aveti sectiune de “Forum”)

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii; pot trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atat timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false.

www.camour.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.camour.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate.

Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.camour.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza niciuna dintre conditiile de postare ale recenziilor,comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor www.camour.ro.

www.camour.ro are dreptul, dar nu obligatia, de a monitoriza, edita sau sterge orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site.

www.camour.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru niciunul dintre materialele postate de catre terte parti pe Site. www.camour.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

XI. Forta Majora
www.camour.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.camour.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nicio intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa www.camour.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic al Societatii, lipsa functionarii conexiunii la Internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.camour.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

XII. Publicitatea
www.camour.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa, precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea www.camour.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

XIII. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale
www.camour.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de e-mail: camourcam@gmail.com , sau sa ne contactati la numerele de fax si telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul “Despre noi” din prezentul contract.

XIV. Legislatia aplicabila
Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.camour.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de:

 • Legea 365/2002 privind comertul electronic,
 • Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta;
 • Ordonanța de urgență nr. 10/2018 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 190/2000 privind regimul metalelor prețioase și pietrelor prețioase în România

Termenii si conditiile www.camour.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul www.camour.ro. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune solutionarii instantelor judecatoresti competente.

XV. Prezentarea ofertei
www.camour.ro isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.camour.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.camour.ro au caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul www.camour.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produsele comercializate.

 

Culorile reproduse în fotografiile produselor de pe acest site sunt foarte aproape de original,dar nu identice, redarea culorilor poate fi diferita.Fotografiile sunt realizate din multe unghiuri și poziții, în încercarea de a reda cât mai exact toate caracteristicile produsului.

Bijuteriile pot părea mai mici sau mai mari decât sunt în realitate, în funcție de cum au fost fotografiate, de aceea fiecare obiect are o descriere a dimensiunilor (lungime, lățime, diametru, grosime, gramaj, etc.) de care vă rugăm să țineți cont.

 

   Va rugam sa luati in considerare ca anumite obiecte, oferite spre vânzare,  sunt vechi și pot prezenta diferite grade de uzură sau patină a timpului. Toate  eventualele imperfecțiuni sunt prezentate în  fotografii cu detaliu și menționate în descrierea produsului. Dacă apreciați faptul că aveți nevoie de mai multe detalii, vă rugăm să nu ezitați sa ne adresati întrebări.